Najnovšie články
-
InšpirácieRastlinyZáhrada
Vošky na paprike, paradajkách a ďalších rastlinách: Ako sa zbaviť týchto škodcov efektívne
by Redakciaby RedakciaVošky sú jednými z najbežnejších a najzávažnejších škodcov v záhradách a skleníkoch. Tieto drobné hmyzce dokážu spôsobovať vážne problémy na širokom spektre rastlín, od zeleniny ako paprika a paradajky, až …
-
OdporúčameRastlinyZáhrada
Sóda bikarbóna proti voškám: Lacný a účinný domáci postrek na vošky, ktorý zachráni vašu záhradu
by Redakciaby RedakciaVošky sú jedným z najčastejších a najnepríjemnejších škodcov v záhrade. Tieto drobné, ale veľmi odolné potvorky dokážu zničiť úrodu, oslabiť rastliny a spôsobiť veľké škody, ak proti nim nezačneme bojovať …
-
InšpirácieRastlinyZáhrada
Jablkový kvas a doba kvasenia: Ako dlho nechať kvas dozrievať pre čo najlepšiu pálenku?
by Redakciaby RedakciaVýroba domácej pálenky z jabĺk patrí medzi tradičné remeslá, ktoré sa dedí z generácie na generáciu. Kľúčovým krokom k výrobe kvalitného destilátu je správne pripravený jablkový kvas, ktorého doba kvasenia …
-
InšpirácieOdporúčameRastlinyZáhrada
Domáci postrek na vošky: Ako vám môže sóda bikarbóna pomôcť zbaviť sa týchto škodcov?
by Redakciaby RedakciaVošky sú jedným z najčastejších a najodolnejších škodcov, s ktorými sa záhradníci stretávajú počas sezóny. Tieto drobné hmyzce sa rýchlo množia a spôsobujú značné škody na rastlinách, ktoré napádajú. Ak …
-
InšpirácieOdporúčameRastlinyZáhradaZáhradné prvky
Miešať kvas alebo nie? Kedy je kvas pripravený na pálenie
by Redakciaby RedakciaPríprava domácej pálenky začína už v momente, keď začneme zbierať ovocie. Správna príprava kvasu je základným krokom, ktorý ovplyvňuje výslednú kvalitu destilátu. Často však medzi domácimi pestovateľmi a pálenkármi vznikajú …
-
InšpirácieOdporúčameRastlinyZáhrada
Čerešňový kvas: Správna príprava kvasu krok za krokom
by Redakciaby RedakciaPríprava kvalitného ovocného kvasu je základným predpokladom pre vznik výnimočnej domácej pálenky. Čerešne a višne patria medzi najobľúbenejšie druhy ovocia na kvasenie, pretože z nich možno získať aromatickú a chuťovo …