Najnovšie články
-
KuchyňaOdporúčame
Údenie klobás studeným dymom – kompletný sprievodca pre začiatočníkov aj skúsených domácich majstrov
Údenie klobás studeným dymom patrí medzi tradičné a veľmi obľúbené spôsoby konzervácie a dochutenia mäsa. Vďaka pomalej úprave pri nízkej teplote získajú domáce klobásy jedinečnú chuť, príjemnú dymovú arómu a …
-
-
Šípky patria k najdostupnejším prírodným zdrojom vitamínov, najmä vitamínu C. Nachádzame ich takmer všade – pri cestách, v krovinách či na okrajoch lesov. Vďaka tradičnému zberu a spracovaniu sú už …
-
KuchyňaOdporúčameRastliny
Pestrec a jeho účinky: Prečo je považovaný za zázrak pre zdravú pečeň a silnú imunitu
Pestrec mariánsky (Silybum marianum) patrí medzi najznámejšie bylinky na podporu zdravia pečene a očistu organizmu. Vďaka obsahu unikátnej látky silymarín si získal povesť „ochrancu pečene“ a čoraz viac ľudí ho …
-
KuchyňaOdporúčameRastliny
Čaj z nádchovníka: zázračný pomocník pri nádche, kašli a jesenných chorobách
Nádchovník (Plectranthus amboinicus), niekedy nazývaný aj „rumová bylina“ či „kubánske oregano“, je nenáročná izbová rastlina, ktorá sa teší čoraz väčšej obľube najmä v domácnostiach s deťmi a ľuďmi s častými …
-
